Friday, September 21, 2012

feveret lip baLm

bibir aku sememang nye senang kering..
sebab nye???

pertama,, kurang minum air.. 
habis 1.5liter pon dah cukup bagus pada siang hari.. malam just dalam 700ml. so total lebih kurang roughly 2 liter.. kl nak badan sihat n cantik haruslah habis 3 liter sehari..

kedua,, keje dalam air-cond..
9 jam sehari dalam air-cond buat orang kurang minum air cam aku cepat dehidrasi..
so mula la tangan dan kaki kering, bibir pon turut kering sama..

so,, untuk tangan n kaki aku just sapu losyen,, or body butter ms dalam air-cond..
tp kekangan nye,, keje cam aku banyak cuci tangan..
pakai xsampai setengah jam dah kene cuci tangan..
hhuuuhh!!! cam x berbaloi kan???

so untuk bibir, aku paling suka nivea lip balm (guava)
haaa,, ni yg aku nak share..

 
  ni rupa packaging die..

 

 kaler die je nampak cam merah sgt..
sebenar nye,, bile pakai xde la merah cam tu yg lekat kat bibir kite..
kaler die light je..

bau die wangi sangat2..
x heavy, so xterasa berat kat bibir..
tak terlalu shiny..
colour die pon sesuai ng aku..
lip balm nivea ni ade strawberry, cherry n guava..
sume dah try.
last2 guava yg paling aku suke.. hihi

 

so nak lengkap kan lagi pemakaian nye aku pakai sekali ng pink lip liner..
kaler lip liner ni hampir sama ng kaler lip balm tu..
kl pakai lip liner kaler gelap,, nati campur ng lip balm tu dapat kaler gelap la sikit..
so, biler pakai ng lip liner sapuan nampak lebih kemas n cantik..
warna pon tahan lebih lama..


 

so cam ni la colour die..
soft pink and natural..
setiap jam aku akan sapu untuk maintain moisture..
pastikan sentiase ade atas meja..
kejap2 tonyoh je kat lips kan senang..
 

that's all for sharing..
leh la try ea..
mane nak beli??? 
senang je, mane shopping mall or farmasi mmg ade..
harga maybe berlainan bergantung pakai harga potongan atau tempat jualan..
 
bye..


 


2 comments:

  1. aku suka lipice colour changeable. I use since form 2 kot. sampai skrg sama. :) try la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke??? cam best gak tu..
      leh aku try nanti..
      thanx len 4 the info..

      Delete

After a Long Journey

tahun ni masuk tahun ke 7 betty kerja sebagai Occuptional therapist (OT) walaupun pada 2015 betty jadi lecturer cum clinical instructor, ...