Tuesday, February 26, 2013

joKeSss..

for those who further study in dgree, master, or even PhD..
wish you all the best..

there's some jokes for you..

we go to school, to attend CLASS.
C.L.A.S.S. = Come Late And Sleep Silently.

at home, we have to STUDY.
S.T.U.D.Y. = Sleep, Tv, Unlimited-sms, Dota, Youtube.

in class, we're given HOMEWORK.
H.O.M.E.W.O.R.K = Half Of My Energy Wasted On Random Knowledge.

while doing homework, we refer to TEXTBOOK.
TEXTBOOK = TEXTing + faceBOOK.

gud luckssss for everyone...
will be my turn for MASTER soonn..
pray for me plzzz...

tq =)
daa..

Monday, February 18, 2013

it's monDay.. Huhh..


to dayyyy is MondaYyyyy..
blues???
well,, setelah berahat dgn senang lenang semalam,, agak malas jugak la kan nak keje ari ni..
xpe2.. kite kene berjuang untuk sesuap nasi.. kene iklas.. iklas kene ade,, wpon jauh2 org kate kan???
nak berkat rezeki tu,, kene buat dgn iklas la kan???

semalam ahad..
keje free lance kat kajang mewah..
jumpa dua beradik (boysss) yg sangat aku sayang..
memandangkan umah diorg ade game baru yg sangat canggih..
lepas treatment,, aku pon join la sekali.. hihi.. syokkk..

game tu aku pon x tau name ape..
install kat TV then main..
game tu macam simulator..
kl game tu nak lompat,, kite kene lompat betol2..
kl nak ngelak pon,, badan kite kene gerak betol2..

waa... 3 game sampai berpeluh ketiak gua..
sekalil pikir,, mende ni bagus gak untuk ganti jogging..
means,, bleh la ganti exercise untuk berpeluh..
tapi kl nak execise untuk dapat kan shape xleh la,,
sbb die x specific pada tempat yg kite nak work out..
ahhhh,, pape je la.. janji kalori terbakar.. ye tak???

menagis la lelemak tu..


k,, berbalik pada cerita asal,, nape malas nak bgn pagi ni.. pagi senin ni la..
smlm lepas berpeluh,, ingat nak gi cari mainan..
skali mood spoil plak sbb isu2 tertentu..
balik umah sampai dalam kul 1.45pm terus mandi n solat zuhur then tdo..
tdo lagi.......
zzZZzz...
sampai la kul 6.. yehaaaa...
hamekkk kawww tdo berjam2.. xde sape nak kacau..
baik tido dari melayan hati pedih n sedih kan???
bangun tdo terus mandi n solat asar..
then kuar beli makanan kat food court depan umah je.. layan nasi kukus ayam rempah..

lepas makan solat maghrib and ishak..
then,, tergerak hati nak mengaji.. bile sedih baru ingat Allah..
bile buke al-Quran,, bookmark yg last aku baca berakhir di surah yusuf..
then,, aku buke la google perihal surah yusof sambil cari mp3 bacaan surah ni kat youtube..
bukan ape,, supaya bacaan x salah.. at least bleh ikut bacaan yg betol..
xbeli quran digital,, ni la care nye..
baca quran depan laptop.. haaa,, moden x???

kat youtube tu  ade tulis,,
surah yusuf = especially good medicine if you feel sad, upset, and depressed..
macam sesuai plak ng aku pada mase tu kan???


lepas tu plan nak terus tdo.. tapi fireworks berdetum-detum all around Kuala Lumpur..
makaihh.. dari kul 10.00 mlm sampai 2.30 pagi x  reda lagi.. terus xleh nak tdo..
so,, kemas gerobok la dulu... memandang kan misi sort out baju x pakai n baju buruk masih dalam process..
ape lagi,, continue la kemas gerobok yg penuh dgn baju..
dah settle sume,, still dentum2 lagi..
hmm,, iron baju la dulu..supaya mate mengantuk lepas penat buat keje..
bile dah kul 12 malam.. aku kene tdo gak la sbb esok nak keje.. dah la ari isnin..
light off........ akhirnya kul 2.30 baru aku lelap..
badan dah lenguh2 bergolek2 berjam2 sampai mate nak lelap..

bangun pagi,, 6.30.. berat je mate..
lepas subuh,, sambung tdo balik.. alahai.. bab sambung tdo ni la buat lagi payah nak bangun nati..
huhu.. jd la rase malas nak gi keje memangdangkan seronok semalam x buat pape..
dun worry, lepas mandi.. main make up2 terus segar nak gi kje..
hihi.. tu je care nye..



alasan malas yg memang xleh blah kan???

selamat bekerja semua..
sampai opis,, aku terus jadi kanak2 riang..
no more monday blues..
sebab2 hari2 aku kene bangun awal untuk keje samaada keje full time atau part time..
so,, xde la rindu weekend sgt.. hehe



Friday, February 15, 2013

Wednesday, February 13, 2013

seBeLuM TiDo

: : aktiviti sebelom tido : :

dengar lagu ikut mood..
xde makna nye aku nk ikut teori yg mengatakan,, 
kene dengar slow music sebelom tdo untuk tido yg lebih lena..
sume nye tam promo je..
janji jiwa lega..

nak dengar metal rock,, aku dgr je..
nak layan rock kapak,, pon layan je..
nak hilang stress ngan remix ala2 pecah jantung pon boleh je..
nak tenag kan fikiran and sejuk kan hati,, dengar zikir n bacaan al-Quran pon boleh..

tp sambil2 tu,,


berselimut ng selimut hello kitty ku g comel.. hello kitty memang feveret aku..
*kecomelan hello kitty selalu buat aku senyum sorang2.. tapi bukan gile ea..


update organizer..
tgk jadual mingguan untuk free lance la,, cuti la..appointment la,, gaji la.. hihi


yang dua objek ni mesti ade kat sebelah..
walaupon dorg hanya berdering 4,5 kali je sehari..
hihi,, xtau la statistik hp aku berdering btol ke tak..
haha..xpernah buat kira2 lagi..

dah habis sume n merancang mase depan,,
dengan bacaan doa tdo, mengucap dua kalimah syahadah, and selawat ke atas nabi,,
kito tdo!!!
sweet dream zzZZzz..

HoTeL PuLLmaN PuTraJayA LaKeSiDe




ari tu anta abah je kat sini memandangkan abah among 'drive team' untuk pendekatan i-THINK di sekolah..
anta abah je ok..
nak duduk kat situ buat mase sekarang ni aku x mampu la kot..
duit bukan berkepok-kepok sangat sampai leh duduk santai2 kat sini kan???
*simpan buat bayar roadtax kete lagi bagus.. hihi

hotel ni memang mewah..
staff sume memang senyum je.. hensem plak tu.
sampai kan aku just pegang coat/blazer abah pon ade staff die amek tolong bawakan..
ingat kan die tolong angkat beg berat2 je..
huhu.. professional,, professional..

cam ni rupenye hotel 5/6*..
jakun plak tetibe..
huhu..


hamek kau,, ade heran kitorang???
sume geng selipar jepon je..
termasuk la aku sendiri.. hihi


kredit to along yg amek kan gbr,, 
kalu x senget x leh,, tu 'signature' die.. kate nye..


 aku, ayah su,, mak su,, and emak..

abah???
mase ni abah dok sibuk borak2 ngan org JPN wakil negeri lain..
hm,,, so abah drop out dari situasi ini..
hihi..

all the best abah..
dah setahun bertungkus lumus untuk project ni..
berganding ngan wakil pelajaran dari U.K untuk menerapkan pendekatan baru dalam education di negara kite..
pape pon..
bak kate abah
"BERKHIDMAT UNTUK NEGARA"
walaupon bersengkang mate n x cukup tdo untuk implement mende alah ni..
well,, be proud of you abah.