Wednesday, April 25, 2012

great appreciation

semalam aku Emergency leave (EL)..
tetibe kete wat hal tgh jalan, xdpt la nak dtg keje..
sobss... sian sume patient yg ade appoinment ng aku arini..
terpaksa la cancel sume appoinment..
what to do, mende dah jd..
aku redha.. hihi 
anyway, everything settled dgn bantuan en.zamri yg jauh datang dari rawang..

terima kasih, en zamri..

well, hari ni dtg keje cam biase..
kete pon dah ok..
alhamdulillah.

sampai je, tgk ade secebis kertas A4..
sgt menyentuh hati..
kertas tu daripada patient kami,,


patient ni menjalan kan rawatan kat rehab centre aku
so, aku buat gutter splint untuk tgn die..

ni ha rupe gutter splint


aims of the splint:
 to constrict ulnar deviation movement of the wrist joint, and 
to reduce pain due to repetitive movements..

splint ni di mould pada tgn patient.. custom made tau..
so, 100% ikut shape and saiz tangan patient

patient kne pakai 24 jam melainkan untuk hygiene activities
macam mandi, basuh tgn, nak cuci muka dll

x x x

berbalik pada cerita asal..


cebisan yg sgt menyentuh hati..
die tinggal kan gbr ni untuk kitorg sbg penghargaan and kenangan bersama..


di situ tertulis,

To the masterskill team,
Thanks for getting 
me up the mountain!
the splint went with me all the way!

die seorg yg active and lasak,,
outdoor person la katekan..
injury kat pergelangan tgn pon mase training kat gym..

well, dgn splint tu tgn die dah kurang sakit, dan process penyembuhan pada ligamen pon makin cepat..
kat kertas A4 tu, die print gbr die di gunung kinabalu..
betapa die happy yg rawatan and splint tu,,
impian die dah menjadi kenyataan..

such a wonderful moment for me..
as therapist, we all tiring with our hard work
but at the end of the session we always happy to see improvement of the patient,,
and every appreciation from patient..
that's the true satisfaction for  us..

may Allah bless us and all our patient.




Monday, April 23, 2012

tumpang lalu..

lame nye tak berbelog..

tp rase nye xde sape pon tunggu update dari blog aku nih..
hihi..

anyway, just wanna wish good day to all...
muahhhh
xoxo

Wednesday, April 4, 2012

: : naK waNgi tAk?? : :

ade lagi...
wangi2 tau..









 buat 3 pilihan..
then, contact betty
012-3524252

: : pErfuMe KeMbAli : :



ini sambungan list perfume dari entri lepas.. 
sori.. gbr entry lepas besau sgt..
nak kecik kkan gbr kang x nampak plak kan??

k,, ni ade lagi.. 
tgk2 la ye..











jgn lupa, buat 3 pilihan ea untuk order..
pape contact la betty 012-3524252

jom visit  : : JoM tEngoK pErFumE : :

: : JoM tEngoK pErFumE : :

assalamualaikum sume..

ni antara list perfume yg betty jual.. 
so you ols leh la tgk ea..
untuk hantaran ke, satu dulang hantaran letak 3 terus, hihi, 
untuk hadiah kasi yg tersayang ke, 
untuk pakai sendiri pon boleh..
kl nak tau bau die cam mane, leh test kat jusco ke, kat parkson ke..
then beli la ng betty sbb dpt murah ;)..
gerenti original, tapi xde kotak..
so kotak tu diganti dgn pouch yg eksklusif..
ke'original' an nye betty leh jamin..
barangan ni reject..
so x sume ade stock.. kl nak order buat la 3 choices..
kl choice yg pertama xde, leh amek choice yg kedua atau ke tiga..
ye la, xsume ade yg reject kan???

jom cekidout..






kl nak order, senang je..
contact je betty terus..
012-3524252
pape betty akan call balik..
ingat!!!,, buat 3 pilihan ea..
perfume lain nati betty update in the next post ea..

tq sume..
daa..

After a Long Journey

tahun ni masuk tahun ke 7 betty kerja sebagai Occuptional therapist (OT) walaupun pada 2015 betty jadi lecturer cum clinical instructor, ...