Wednesday, January 30, 2013

HoMe- BaSed tHerapy at NursiNg Home

sebelum ni betty ade citer pasal home-based therapy yg betty buat..
rawatan occupational therapy yg betty buat tidak terhad hanya pada kanak-kanak sahaja..
wlaupon so far,, kebanyakan case betty amek adalah case kanak2..
betty juga merawat pesakit stroke, parkinson di kalangan dewasa dan orang2 tua..

selain tu,, rawatan ni bukan hanya terhad untuk pesakit di rumah sahaja..
betty pon buat rawatan di nursing home atau rumah2 orang tua..
so, far betty still cover tempat2 yg reachable untuk betty pergi..
antara nya, bangi, kajang, seri kembanagan, serdang, putrajaya, petaling jaya, ampang dan kuala lumpur..

tentang bayaran,, semestinya ade diskaun bagi yang memerlukan rawatan yg berterusan..
so,, pakej nye,,

a) package A = 5 sesi (sekali seminggu)
b) package B = 10 sesi (2 kali seminggu)

semestinya charge yg dikenakan termasuk kos perjalanan betty dan peralatan rawatan betty akan sediakan.. consultation pon termasuk skali..
no extra or hidden charge,, don't worry.. :)

satu sesi rawatan lebih kurang 1 jam..
tp bergantung juga kepada keupayaan pesakit..

untuk lebih lanjut,, please be free to contact me

012-3524252

nak call pon boleh,, nak sms pon boleh,..

~ achieving a better Quality of Life ~

Tuesday, January 22, 2013

maKan HaTi

september tahun lepas aku beli satu bekas tipuware (tupperware x ori jenama lain)..
and xpernah lagi aku gune..
aku beli pon sbb first and foremost senang aku nak letak makanan..
proper sikit dari pakai bekas plastik 20 sen tu kan???
second, kaler die pink yg cantik..
ketiga,, aku beli sbb nak bekas yg besar,, senang nak isi makanan byk2 contohnye nak gi picnic kan???
lepas beli,, aku basuh and letak kat dapur..

so, ari ni,, aku pon nak la goreng kopok banyak2 and letak dalam tipuware tu la niat nye..
kan dah berguna tu...
senang nak makan nati,, goreng banyak2,, then bile nak makan just buke tudung and ngapp!!
bole la buat bekal kudapan aku untuk seminggu..
siap goreng kopok, tos minyak and transfer la masuk tipuware tu..
bile nak tutup,, tetiba hati aku pedih, and sedih sgt bile tgk tutup die dah ade kesan kene benda panas..
aku x pnh lagi pakai tipuware kesayangan ni..
bile nak gune dah ade defect..
patah hati aku.. sambil menyumpah ^%^()(%&(&*&%^%#$%@^^*(

nak tgk???

nampak x kat tudung tu ade 3 kesan lecur..
aku memang x kesah sape2 nak gune..
siyes,, memang x kesah...
since sampai defect cam ni,, ape kes???
hormatilah harta org lain x kire la mahal or murah..
niat di hati dapat pahala bile bagi org pinjam barang kite..
bile dah sakit hati cam ni dapat ape plak ea???

dah selesai goreng kopok penuh satu tipuware ni..
xde slera dah nak makan..
makan sekeping je.. 
pedihhhh,, hati guwe...

bukan harga yg aku kire kan..
tp,, how they treat others things..
so irresponsible..

I dun wanna know who's the culprit,, coz I know that person will not be responsible on it.. :'(

meaT BalL & sHrimP..

dah lame dah tak berjimba 
mula2 gi digital mall sbb nak join auction..
aim nak bit samsung s3 kot2 dapat murah..
last2 mahal gak.
xberbaloi masuk lelong ..
so hampeh x beli pape kat digital mall..

then gi subang plak sbb ade kedai hp murah..
sgt la murah, kedai die penuh giler
 sampai nak buat urusan jual beli pon payah..
cctv die fulamak!!! penuh satu kedai..
memandangkan ade rebate rm200 dari skmm,, so mesti kene beli gak satu handphone kan???
well,, dah dapat je handphone terus balik..
x tahan nak dok lame2 bersesak-sesak dalam kedai sempit tu..

lepas tu gi  ikea plak sbb masing2 teringin nak makan meat ball..
mase tu lapar bukan main sampai makan 2 org tp nak order 3 meal..
tp,, pikir2 balik jangannnn..
nati membazir plak..

dah la siap plan nak beli karipap ikea sebelom balik..
huh,, macam2 nak makan mase lapar..
nafsu btol!!!

well,, disebabkan sentiasa diingatkan jgn membazir,, so,, order 2 meal la dulu..
cukup la kan.. then amek satu softdrink memandangkan refillable.. jimat!!!
hehehehe..

taraaa!!!

shrimp ni untuk aku.. sedappp..

meat ball 15 pcs..
 sgt la kenyang..
sampai sakit kepala aku resdung makan udang byk sgt..

balik je terus telan 2 biji uphamol..
then,, kiokkk flat tdo x hengat doniaa..
penat berjalan tambah sakit pale lagi..
hahahaha..



KenDuRi aRwaH

selesai sudah keduri arwah nenek..
sbenar nye dah lame berlalu,, cume nak update je..

siang nye buat kenduri jamuan makan2 untuk kenalan dan sahabat taulan...

x pakai baju kurung,, jz blouse labuh n slack,, senang nak melangkah..






malam nye baru la tahlil dan bacaan Al-Quran..


ayahsu tgh get ready untuk mkn2 lepas tahlil

goodies untuk org2 mengaji malam tu..
alhamdulillah semuanya berjalan lancar..
sume nk masak sendiri,, 
lauk yang aku buat,, ayam rempah n sambal belacan,,
gulai daging  ubi keling, acar, kerabu sare, semua nya prepared by emak tersayang...
penat nye memang, tp best n seronok..
janji lauk sume laku .. hahahah

pape pon,, sepanjang menyediakan juadah,, mak sentiasa berpesan..
'buat la dgn hati yg ikhlas, baru sedap dan menjadi masakan tu,, berkatt..'
tq mak atas nasihat tu..

^-^

Wednesday, January 9, 2013

miLLage

millage..
nombor die same ng birthday aku..
13/7/87..
hihi..


gbr blurr sbb tgh memandu.. ^-^