Thursday, December 17, 2015

freeLanCe pHysioTheraPy

assalamualaikum,,

negara kita dah makin maju, 
sejajar dengan perubatan yg makin mudah dan efisyen

berakhirnya tahun 2015 ni, genap lah 4 tahun aku menjalankan perkhidmatan freelance (locum) in occupational therapy, atau lebih di fahami homebased treatment therapy.

alhamdulillah, segala penat lelah sangat berbaloi,, bila kita dapat tengok progression pesakit yg makin positif dari hari ke hari.

selain ilmu,, kerja tu mestilah dari hati yg iklas..
insyaallah semua nya akan berjalan lancar..

sebelum ni aku hanya bergerak solo,
kini,  pada tahun 2016 insyaallah ditambah lagi satu cabang freelance iaitu,, 
bidang physiotherapy

jgn salah paham ye,, bukan nye aku ni occupational therapy nak buat keje physiotherapy, ok..
akan ade qualified physiotherapist yg akan menjalankan servis ni,...
so,, jangan risau .. pasti nya ia selamat dan mengikut procedur yg ditetapkan..

so,, jgn segan silu ntuk bertanya tentang servis ini dengan lebih lanjut..

betty: 019-6493893

Thursday, December 3, 2015

program semarak kasih 2015

ni first time aku join support group program
itu pon jadi pensyarah pengiring ntk pelajar2 kami jadi volounteer
tahun ni program ni sgt best sebab buat kat cameron highland..
so, leh la merasa jalan2 dgn bajet yg lebih murah


program ni sgt bagus..
sebab isertai oleh ibu bapa yg mempunyai anak2 syurga
so, program ini memberi suntikan semangat pada ibu bapa supaya jangan berputus asa dalam membesarkan anak2 syurga ni

disamping itu,, ibu bapa diberi peluang untuk bercti dimana anak2 istimewa akan dijaga oleh volunteer..
sementara anak2 dijaga,, anak2 ini akan menjalan kan aktiviti2 berfaedah yang dianjurkan oleh pihak penganjur dan dibantu oleh para volunteer..

seronok memang seronok program ni
kita dapt share pengalaman ib bapa dalam handling anak2 istimewa ini..

sepanjang 3 hati 2malam di sana,,
apa yg aku leh simpulkan di sini,,
mmg anak syurga itu istimewa,, dan itu lah jalan ke syurga untuk ibu bapa mereka..

2015

salam semua..

dah hampir penghujung ahun 2015 dah ni..
sampai blog pon xsempat update..

2015..

byk memory indah pada tahun ni
mungkin tahun ni adelah tahun yg luck bagi aku kot..
alhamdulillah syukur ya Allah
syukur kerana dipermudahkan urusan,
di beri jalan ke pintu rezeki yang lebih luas

bermula nye 2015,, 
tirai dibuka 1/1/15 dengan kenduri kecil kecilan bagi majlis pertunangan aku ng si dia
walaupon mase tu di sambut dengan hati yg hiba kerna si dia baru sahaja kehilangan ibunda tercintanya 7/12/14.. beberapa hari sebelum pertunangan kami..
mase tu jugak la banjir besar menimpa negeri kelantan.. 
sehingga kan risau takut majlis pertunangan terpaksa dibatal kan gara2 jalan yg xleh dilalui untuk rombongan pihak lelaki..
tapi alhamdulillah,, semua nya selesai dan berjalan lancar.. 
perjalanan rombongan selamat datang dan balik.. dan cuaca yg panas2 manja pada hari tersebut..
syukur sgt2..



then, after 18 bulan bergelar full time freelance occupational therapy, aku dapat la keje sebagai pensyarah di PICOMS (Pusrawi International College Of Medical Sciences) pada april 15..

semuanya berjalan lancar,, alhamdulillah

sekarang ni hidup yg sibuk dengan kerja sebagai pensyarah cum pengajar klinikal di pusrawi.. weekend pulak masih menjalankan freelance occupational therapy..

ape2 pon,, semoga dipermudahkan semuanya. 

After a Long Journey

tahun ni masuk tahun ke 7 betty kerja sebagai Occuptional therapist (OT) walaupun pada 2015 betty jadi lecturer cum clinical instructor, ...