Sunday, December 30, 2012

keLaB sHah aLaM

malam tu (27/12/12) kawan2 opis along belanja kat kelab diRaja shah alam..

sgt la eksklusif la tempat tu..
hanya kerabat dan member sahaj bleh masuk..
masuk je,, memang lengang xde org..
ye la,, nak masuk pon kene reserve..
pemakaian lelaki mesti berkolar,, n berkasut..
well, pompuan pakai sandals pon ok je..
aku sempoi je,, tshirt and vest, jeans, n stilletos

terus behave bile nak amek gbr ea??

ngan mak..

abah..

my only brother,, along..




chinnese cuisine..
sgt la seronok sbb ade budak kecik yg byk kerenah nye..
thanx abg khairil and kak ayu selaku sponsor untuk dinner ni..
superb...

weDdiNG di MiTC meLaKa

wedding ni wedding anak sulung ex manager aku,, madam normala..
berlangsung nya di grand ballroom MiTC melaka pada 29/12/12..

aku n kawan aku izan naik satu kete..
gune kete izan,, n semestinya izan la yg drive..
hihihi..

suke sgt ng pelamin n majlis tu,,
simple tp meriah sgt..

layannnnn,, zaaassss

baru nak masuk ballroom

baby aina yg sgt hensem.. muahhh

pelamin cantik sgt..

atas pelamin pon sempat gossip pot pet2

side panel,,

meja makan beradap..




 semua nya semestinya tidak berakhir disitu..
kami gi jalan2 lagi ng berbaju kurung tu..
waahhh,, ayu betol anak mak..



pegi pirates park,,
sampai2 tgk kat board kate kul 4pm dah buke..
mase tu dah 5.10pm..
terus ke kaunter nak beli tiket sementara org xdatang ramai lagi ni..
skali,, teeetttt,, game2 tu sume x on lagi..
so kene la tunggu dgn sabar nye..
ape lagi,, posing sakan la aku nyahhh...






naik merry wheels
pakai high heels kauuu,, dah la kene langkah besar2 nak masuk cabin,, 
cabin plak bergoyang2.. memang mencabar..
hahaha


muke gayat.. hihi

cam same je ng gbr posing kat atas (dalam dewan MiTC) kan???
background je lain2..



30 saat kemudian,,

gayat lagiii..

50 saat kemudian,,

masih x brani nak berdiri.

1 minit 14 saat,,

hehe,, berjaya berdiri gak akhir nya..


jalan2 lagi..


dah2,, jom balik..
 
kul 7 petang terus bergerak balik..
xleh balik lambat, nt mak risau..
bye2 wahai melaka bandaraya bersejarah..
bukan bandar je ade sejarah,,
malah banyak juga sejarah aku kat situ since 2007,,
pape pon semuanya hanyalah sejarah.. =)
daa..









faRewelL paRty

farewell party ni untuk mr.senthill,, expectorate from india..
seems,, this year adalah tahun terakhir die berada di malaysia ni..
dah enam tahun die ebrkhidmat di negara kite ni..
so,, he choose to be in canada not so soon as his next stepping stone..

majlis ni berlangsung pada 19/12/12
di fullhouse cheras..






makanan aku bagi gred D..
memang xsdap.. tawar n hambar..
x kene ngan selera.
beverages,, so far ok la..
cume tempat je cantik.. hihi..
ala2 korea gitu..

Tuesday, December 18, 2012

teriYaKi

ahad lepas merupakan hari ke-2 food court mid valley dibuka selepas 4 bulan renovate..
memang xtau pon food court tu di renovate..
sesampai nye 3rd floor,, terkejut food court xde..
wahhh??? amazing sebesar2 food court leh hilang..
rupa2 nye dah berubah..

wajah baru food junction

suke2,, dah berwajah baru..
tp agak kalut sbb baru buke kan??
so hajat masih kesampaian nak makan teriyaki tu...

gerai teriyaki

encik tukang masak..

ni la teriyaki pepper lunch

kat kertas tu ade tulis care nak makan..hihi


gelas pon special printed 'food junction'

Monday, December 17, 2012

doYan

doYan = durian

still mood rase nak makan durian,..
mane lagi kat k.l ni..
semestinya aku gi ss2..
mahal la sikit,, tp durian nye bermutu tinggi..


aku x tau jenis2 durian ni
aku just pergi kat uncle tu and cakap nak doyan isi manis..
xnak pahit2...
so,, uncle tu confident bagi kitorg durian ni..
spesies 'fairy'.. hihihi
sangat la manis,, tp isi die putih tak kuning..
langsung x melekat kat tangan,, so tangan x melekit pon..
memang puas hati..
makan sambil tersenyum 
sedappp..

licin
then,, alang2 dah sampai ss2 mesti la kene makan kat murni..
rezeki kitorg sbb ade meja.. kl x, berdiri la kat situ tunggu meja

spagetti carbonara

air 'i love you' and 'i miss you'
mee radja
kenyang... alhamdulillah..

kiNi menJaDi miLiK kU..




aku merupakan pengguna selipar jepun tegar since kat uni lagi..
selipar jepon la yg paling selesa..
dulu gila ng selipar jepun crocs yg x brape nak ori ..



selipar tu smart sikit..
tp model tu dah xde dah..
tahan lame n confident jalan kat lantai licin..
sempat gak la merasa pakai dua pasang selipar nidalam tempoh mase 2 tahun..
so,, sepsang leh tahan setahun..
tahan kan??





so,, beralih ke selipar jepon yg murah2..
kurang la selesa sikit..
mudah haus n licin..
jalan pon penat..
xtahan lame.. yang dalam gambar ni dah putus after 3 bulan..


so,, x lame kemudian giat mencari selipar jepon baru..
sekali berkenan tgk along pakai selipar jepon fipper..
pe lagi..
try la..
 hahahaha,,,,
 fipper kini menjadi milik ku..



hamekkk,,
4 pasang aku amek..
sebab buy 3 free 1..
 
abaikan muke yg pucat tu..
tu muke penat freelance and gatal gi buat facial mase nak gi jalan2..
akhirnye berjalan ngan muke 'calar' lepas facial n xde mekap..
hahaha,, seswai sangattttt..


Friday, December 14, 2012

aKu seBaGai pemanDu

dulu zaman sebelom ade AES,, memang aku drive agak laju..
amek lane kanan,, speed la sikit kl depan xde kete kan???
tapi aku 'kecik ati' sbb kadang2 pemandu lelaki mencabar kewibawaan pemandu wanita..
bukan mencabar ape..
bukan sebab slow or drive secara melulu,, tapi dicabar sebab aku pemandu wanita bawak myvi je..

satu hari di lebuhraya cheras-kajang on the way nk gi kje,, aku pecut 140km/j
ade saga FL dari blakang,, semestinya pemandu lelaki,, datang cucuk blakang kete aku..
huhu,, aku pon tukar lane kiri (tengah) la kasi laluan kat die sbb takut emergency nak berak ke ape kan???
muke bongkak je ala2 drive Bentley..
hmmm,, xpe..
so,, lepas die potong aku,, aku masuk balik blakang die,,
cehhh,,, speed 120 km/j je????
*&^*&%^$^%

belagak la cucuk aku sbb perempuan kan???
nah hamek kau,, aku cucuk die balik..
dekat2 aku follow..
aaahhh,, ko laki just pandai cucuk kete orang sbb just nak tunjuk lagak je,,
bile kat depan xreti nak speed pon..
buat malu je belagak camtu...

Thursday, December 13, 2012

tak Do koJo cagHi koJo



meriah tak calculator aku???
aku sebagai pemegang tanggungjawab membuat statistik tahun ni and in shaa Allah tahun depan jugak..
so,, hias calculator ni cantik2 untuk kasi mood meriah sikit...
hammekkkkkk!!!

messaGe paLinG banYaK..



pernah x dapat message banyak ni???
aku???
selalu je... hihihi..
malah lebih banyak dari ni pon pernah..
hahahaha..



macam retis plak..
opsssss..

alaHaiiii uDang..



balik kampung mak and abah beli udang gergasi..
sedappp..
nikmat dunia yg indah...


bersedia untuk dimasak..

besar kan???

gulai lomak cili api..

 banyak mak and abah beli..
lebih 20 ekor..
dah 4 kali masak pon x habis lagi...
kesedapan sampai termimpi-mimpi..
:)

AES,, ko aDe????

kene saman AES dah..



fuhhh,, melayang la rm300 ye.
tu la sape suruh lebih had laju..
walaupon x laju,, tp dah terlebih dari sepatut nye,, tetap kene saman tau..

paling syok flash camera mengalah kan photographer amek gbr pemain bola..
perrgghhh,, lain kali jgn lupa tepek bedak cantik2 mase drive ye..
lagi satu,, bile nampak camera ni,, drive slow2 mase depan camera.. 
pastu,, buke tingkap,,
lambai2 kat kamera tu n buat muke comel..
hahahahaha

yanG maNa saTu ????


yang mane satu???
nak biskut ke nak tin????




hehe,, 1st mesti la beli sebab nak tin..
biskut tu leh la wat bekpes kan???
cantik kan tin tu..
mase beli mak cakap membazir..
tp,, die nak plak tin tu..
hihihi,, xpe mak..
yang ni adik punye..
yang mak nak adik beli lain ye.. 
hehehehe


Wednesday, December 12, 2012