Friday, June 22, 2012

myVictoria III

mcm aku citer dlm entry lepas pasal myVictoria ni..
ari ni sepatut nye dah dapat..
skali tak dapat gak ari ni..
confirm pon rabu baru dapat..

smalam dah menangis ngan mak and abah 
sbb lambat dapat.. 
mak and abah punyelah dok pujuk suh sabar..
mak siap call ayahsu mintak tolong..
call along suh siap2 kan air smyg hajat cepat2..
cengeng btol aku ni kan??
hahahaha..

xpe la..
sabar menanti..
along pon dah siap2 ngan air semayang hajat dari air kolah tujuh buah masjid..
bile dapat nati,, malam tu jugak kite smyg hajat kan myVictoria and mandikan die untuk mendapt pelindungan dari ALLAH..
hanya pada Tuhan kita meminta..

sabar ye cik betty..

Wednesday, June 20, 2012

myVictoria II

jumaat ni aku cuti half day..
tu  cuti sebab keje sabtu bulan lepas..
sistem keje kat sini, kitorg gilir2 keje sabtu ikut turn..
bile keje sabtu,,
1 sabtu = 1/2 cuti..
oleh itu,, 2 sabtu = 1 hari cuti..
paham???
mesti la paham kan ,, korg kan terer math..

so, bulan lepas keje 1 sabtu je..
dapat la 1/2 hari cuti.. =  jumaat ni lar 1/2 cuti.
yg best nye dah la separuh hari..
kebetulan nak gi amel myvictoria plak kat putrajaya..
 alhamdulillah.. tak sabar nak jumpa vicky (name pendek untuk victoria)..

semoga dipermudahkan segala urusan..
amin..

Monday, June 18, 2012

saBtu yanG jeRebu

sabtu lepas turn aku tak keje kat opis..
so leh la merewang gi free lance treat patient kat umah kan???
as noted, appoinment ade dua tempat..
satu kat petaling jaya, and satu lagi kat kajang mewah..

wuhuuuuu, patient kat kajang mewah ni memang patient feveret aku..
dah banyak dah die amek pakej freelance aku..
alhamdulillah..

nak cite nye,, bermula nye kuar umah dlm kul 11.30,, appoinment kat petaling jaya kul 12..
sempat la kan?? silap2 sampai awal gitu..
dari tingkat lapan apartment aku,, cuaca cam redup.. 
best je dok dalam umah sbb tak de matahari..
bile turun ground floor,, makaiihhhh,, jerebu rupe nye..
tu la,, semalam tak tengok berita, so tak tau cerita la..

ku sangat lah kecewa sbb plan nak buat outdoor activities untuk patient di'cancel'kan..
sebab jerebu teruk sangat, 
boleh membahayakan kesihatan pesakit mahupon diri sendiri..huhu

tak pe,, lain kali insyaallah kite buat outdoor activities ye..
siap bleh gi berenang2 lagi..
weeee,, bab main air ni auntie betty memang suke!!!
auntie betty????
hihi, kalu kes kanak-kanak aku memang dapat pangkat auntie lerrr..

well,, alhamdulillah ari ahad hujan..
hujan nak besihkan udara..
hujan rahmat..
alhamdulillah..

Friday, June 15, 2012

aktiviti malam ini

setelah 5 minggu berturut-turut bekerja malam dan hari minggu tanpa henti..
agak memenat kan.. 
tapi berpuas hati sgt2..
bleh tambah pengalaman n pendapatan.. hihi
pape pon,, sume ni aku lakukan seikhlas mungkin untuk mendapat keberkatan dari-Nya..
 jgn terlalu fikirkan kerja untuk duit,, 
lame2 kite akan jadi hamba duit..
tak mo lah jadi cam tu..

malam ni tak de appointment..
plan nye nak gi berjimba kat downtown cheras bersama izan..
nak beli tudung..
harap-harap tak boros and tak membazir yer cik betty.. 
lagi satu,, jgn balik lambat sangat..
esok ade dua tempat nak keje..
perlu tenaga, rehat kene cukup kan???
betol tak???

alhamdulillah, sume ni rezeki dari ALLAH..

selamat berhujung minggu sume..

Wednesday, June 13, 2012

Monday, June 11, 2012

jom jalan2 sambil ikut..




senang je.. follow pengajur.. 
then tinggal kan url korang kat comment die..
best kan??? senang je..
JOMM!!!!


Friday, June 8, 2012

mAtLaMaT HiDup

assalamualaikum sume..
semoga di hari jumaat ni,, kite semua diberkati..

Alhamdulillah..
aku di lahir kan untuk jadi occupational therapist (OT) rupa nya..
mase skolah rendah dulu2,, aku slalu pikir,, 
ape kah takdir aku bila dewasa nanti???
doktor??? cikgu??? engineer???..
kih kih kih..
sume nye tak
occupational therapist memang tak pernah kuar dari kepala otak aku..
dalam borang UPU lepas matrik,, degree in occupational therapy was my choice..
hihi,, jgn gabra ng keputusan aku ni!!




keje ni bukan senang
kene banyak sabar..
fizikal kene kuat..
mental pon kene kuat..
yg best nye,, walaupon OT is part of medical field,, kitorg still kerja in working hours basis..
xde la kene keje sampai malam kan???
yg keje malam tu free lance aku sendiri..

memandang kan hampir setengah tahun aku dah buat free lance,, 
aku syukur sgt2 sbb dilimpahkan rezeki oleh Yang Maha Esa.
memang la agak penat,, lepas balik keje kul 6,, kene rushing mandi, solat n kul 8.15 dah ade kat rumah pesakit..
sekarang ni hampir setiap malam weekdays aku ade appoinment malam..
tp weekend, aku just buat siang je..
wpon penat, tp berbaloi..

pape pon,, 
usaha tangga kejayaan..
rezeki tak kan dtg bergolek..
banyak kan berdoa,, dan terus kan usaha..
yg paling penting restu ibu bapa, dan sokongan keluarga
insyaallah berjaya..
aminn..


Tuesday, June 5, 2012

roKoK

betty paling tak gemar orang hisap rokok..
asap rokok tu yg buat betty tak tahan...
mau sesak dada terhidu asap rokok tu..

betty tak biase sangat ng rokok ni,,
sbb ahli keluarga betty pon tak de yg hisap rokok,,
sebab tu  la bile ade orang merokok akan timbul perasaan bengaangggg je dalam hati nih..

nak dijadi kan cerita,,
smalam mase betty drive balik dari keje,,,
dalam kesesakan lalu lintas yg memang tak dapat lari bile dok kat kota k.l ni,,
ade la sorg mamat drive kete sebelah betty ni hisap rokok..
mengeletik2 jari die renjis abu rokok tu keluar tingkap kete die..
,,,sabar,,,
naseb baik kete aku ade air-cond,, 
so xde la asap rokok tu masuk kete betty kan??
tak lame kemudian,, habis hisap rokok tu,, puntung rokok tu die campak ikut sedap tangan die je..
name pon jam berhimpit2,, kete sebelah menyebelah memang dekat sangat2
puntung rokok tu terkena kete betty!!!
aarrrghhhhh!!
kalu hon kang orang kate betty gila plak,
tak pasal2 nak hon2 kan??..
perrgghhhhh,,, naik bingiiitttt je kepala aku ni..
dah la drive kete bapak aku..

die tak pikir ke,, kat atas jalan tu ade org bawak motor??
kl puntung rokok tu kene org naik motor cam mane???
haiihhhh,, nak kate bodoh pon bukan bawak kete cikai..

bertanggungjawab la atas puntung rokok tu..
kl nak lagi best,, kunyah je lebihan puntung rokok tu buat chewing gum,,

hihi..


sori..
ini hanya luahan hati..

Monday, June 4, 2012

HaRi iNi

hari ni hari senin,, 4 jun 2012

bersamaan 14 rejab 1433..

borim nye sume patient xdatang ari ni...
musim cuti sekolah,, sume pakat gi melancong..
tinggal la betty sorg2 kat sini,,..
kesian x???


by the way,,
jgn nak gabra sangat,,
keje tu tanggungjawab kan??
mulakan buat statistic workload sekarang jugak..
jangan nak tangguh2..
bile patient ramai mule la menggelabah monthly workload statistic x siap kan???

kesimpulan nye..
"lapang sebelum sibuk"

have a nice day u olss...

Friday, June 1, 2012

ReaDinG Books

 a dialog between a daughter and a mother..


daughter: you know what mom?? everyday I like to read books
mom:  waahhh,, so impressive!!! what kind of boOk you read dear???
daughter:  FACEBOOK mom..