Friday, June 8, 2012

mAtLaMaT HiDup

assalamualaikum sume..
semoga di hari jumaat ni,, kite semua diberkati..

Alhamdulillah..
aku di lahir kan untuk jadi occupational therapist (OT) rupa nya..
mase skolah rendah dulu2,, aku slalu pikir,, 
ape kah takdir aku bila dewasa nanti???
doktor??? cikgu??? engineer???..
kih kih kih..
sume nye tak
occupational therapist memang tak pernah kuar dari kepala otak aku..
dalam borang UPU lepas matrik,, degree in occupational therapy was my choice..
hihi,, jgn gabra ng keputusan aku ni!!




keje ni bukan senang
kene banyak sabar..
fizikal kene kuat..
mental pon kene kuat..
yg best nye,, walaupon OT is part of medical field,, kitorg still kerja in working hours basis..
xde la kene keje sampai malam kan???
yg keje malam tu free lance aku sendiri..

memandang kan hampir setengah tahun aku dah buat free lance,, 
aku syukur sgt2 sbb dilimpahkan rezeki oleh Yang Maha Esa.
memang la agak penat,, lepas balik keje kul 6,, kene rushing mandi, solat n kul 8.15 dah ade kat rumah pesakit..
sekarang ni hampir setiap malam weekdays aku ade appoinment malam..
tp weekend, aku just buat siang je..
wpon penat, tp berbaloi..

pape pon,, 
usaha tangga kejayaan..
rezeki tak kan dtg bergolek..
banyak kan berdoa,, dan terus kan usaha..
yg paling penting restu ibu bapa, dan sokongan keluarga
insyaallah berjaya..
aminn..


2 comments:

After a Long Journey

tahun ni masuk tahun ke 7 betty kerja sebagai Occuptional therapist (OT) walaupun pada 2015 betty jadi lecturer cum clinical instructor, ...