Wednesday, April 25, 2012

great appreciation

semalam aku Emergency leave (EL)..
tetibe kete wat hal tgh jalan, xdpt la nak dtg keje..
sobss... sian sume patient yg ade appoinment ng aku arini..
terpaksa la cancel sume appoinment..
what to do, mende dah jd..
aku redha.. hihi 
anyway, everything settled dgn bantuan en.zamri yg jauh datang dari rawang..

terima kasih, en zamri..

well, hari ni dtg keje cam biase..
kete pon dah ok..
alhamdulillah.

sampai je, tgk ade secebis kertas A4..
sgt menyentuh hati..
kertas tu daripada patient kami,,


patient ni menjalan kan rawatan kat rehab centre aku
so, aku buat gutter splint untuk tgn die..

ni ha rupe gutter splint


aims of the splint:
 to constrict ulnar deviation movement of the wrist joint, and 
to reduce pain due to repetitive movements..

splint ni di mould pada tgn patient.. custom made tau..
so, 100% ikut shape and saiz tangan patient

patient kne pakai 24 jam melainkan untuk hygiene activities
macam mandi, basuh tgn, nak cuci muka dll

x x x

berbalik pada cerita asal..


cebisan yg sgt menyentuh hati..
die tinggal kan gbr ni untuk kitorg sbg penghargaan and kenangan bersama..


di situ tertulis,

To the masterskill team,
Thanks for getting 
me up the mountain!
the splint went with me all the way!

die seorg yg active and lasak,,
outdoor person la katekan..
injury kat pergelangan tgn pon mase training kat gym..

well, dgn splint tu tgn die dah kurang sakit, dan process penyembuhan pada ligamen pon makin cepat..
kat kertas A4 tu, die print gbr die di gunung kinabalu..
betapa die happy yg rawatan and splint tu,,
impian die dah menjadi kenyataan..

such a wonderful moment for me..
as therapist, we all tiring with our hard work
but at the end of the session we always happy to see improvement of the patient,,
and every appreciation from patient..
that's the true satisfaction for  us..

may Allah bless us and all our patient.




4 comments:

  1. Replies
    1. eh, bukan doktor.. saya occupational therapist je.. hihi

      Delete
  2. salam kenal...sis follow blog pink ni yer... ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok.. dah follow dah.. thanx sbb sudi singgah ke blog saya ni..

      Delete