Friday, August 16, 2013

raYee 2013

 tahun ni rase cam raya lebih bermakna..
wpon bulan puasa mmg banyak dugaan yang mencurah2..
pape pon alhamdulillahh,, dugaan dapat ditempuhi sehingga selesai..
:)
bile dikenang2 balik,, mase susah tu mmg naik darah sampai leh jadi darah tinggi..
bile dah settle,, kitorg leh duduk and gelak2 lagi..
kenangan tu menjadi manis bile kite tahu ade kah hikmah nye, 
dan memberi pengalaman dan pengajaran hidup yg bermakna 
 
pejam celik,, pejam celik,,
sekejap je dah nak habis puasa..
dah menghitung hari nak balik kg..
wpon balik kg sempat puasa 4 hari,, tapi bagi aku,, setibanya kat kg,, aku dah RAYA!!
happy sgt dapat jumpa mak n abah..
alhamdulillah,, rezeki lebih,, dapat la mak n abah merasa lebih sikit.. :)

raya kali ni cam biase la,, baju raya mesti x sempat siap..
hihi,,, aku x kesah pon,,
sebab tu lumrah anak tukang jahit.. hihi
xde baju baru pon aku tetap raya jugak.
agi pon tiap2 tahun aku beraya xde la perabis sgt untuk baju2 ni sume.. 

hari raya ketiga baru baju raya siap..
leh la pakai buat pergi kenduri kendara and ziarah sanak saudara..
well,, hari raya ketiga je leh keluar beraya..
kalau x,, tetamu and sanak saudara datang x putus2.
xpe,,, datang la ramai2.. lagi ramai lagi aku suka..
wpon penat kat dapur,, tp happy dapat jumpa sume yang dah lame x jumpa..




raya kali ni mungkin raya terakhir aku sebagai staff..
nest raya Insyaallah aku beraya sebagai BOSS.. aminn

ya Allah ya Tuhan ku,,
Limpahilah aku dengan rezeki mu,,
Limpahilah aku dengan rahmat mu,,
permudahkanlan segala urusan ku..
jauhilah aku dari kelalaian
jadilah aku jutawan beriman..
aminn..




1 comment: